Gra FPS
Re: Gra FPS
https://www.youtube.com/watch?v=Uur_3iAnOi4&feature=youtu.be
Zaktualizowana wersja, pierwsze video z podwodnego swiata do mojej wyspy.
Zaktualizowana wersja, pierwsze video z podwodnego swiata do mojej wyspy.
araagon
W związku z tworzeniem mojej wyspy, postanowiłem stworzyć także cały kompletny podwodny świat.
Chciałbym stworzyć inteligentne ryby które samodzielni pływałyby w wodzie. Do tego potrzebne jest jakieś sprytne AI umożliwiające pływanie w różnych kierunkach, omijanie przeszkód i może dodatkowo jakas animacja np. obgryzania rafy.
Robiłem już pewne testy z wykorzystaniem kostek logiki i radarów, niestety ryba potrafi się zaklinować pomiędzy obiektami albo je ignorować. jeżeli ktoś ma jakiś pomysł to niech wrzuca. Zależy mi na tym aby ryby pływały w sposób dowolny
Chciałbym stworzyć inteligentne ryby które samodzielni pływałyby w wodzie. Do tego potrzebne jest jakieś sprytne AI umożliwiające pływanie w różnych kierunkach, omijanie przeszkód i może dodatkowo jakas animacja np. obgryzania rafy.
Robiłem już pewne testy z wykorzystaniem kostek logiki i radarów, niestety ryba potrafi się zaklinować pomiędzy obiektami albo je ignorować. jeżeli ktoś ma jakiś pomysł to niech wrzuca. Zależy mi na tym aby ryby pływały w sposób dowolny
araagon
Może NavigationMesh i losowa zmiana kierunku?? Fajnie by było jeszcze jakby te ryby od Ciebie uciekały 

Nowy serwis z fajnymi, imprezowymi, niedrogimi koszulkami - http://fajne-imprezowe-koszulki.cupsell.pl
Chyba navigation mesh się tu nie sprawdzi, chociaż mogę nie mieć racji.
Dawno cię nie było, witamy:)
Dawno cię nie było, witamy:)
araagon
Wow nieźle to wygląda. Jaki masz komputer? Chodzi o parametry. Zastanawiam się właśnie nad kupnem i nie wiem jaki wybrać.
Pozd

-
A jeśli już mowa o grach to macie tu coś mojego:

Jestem tutaj nowy
A w Blenderze siedzę już prawie dwa lata 

Jestem tutaj nowy

-
Nie przez dwa, jestem tu dopiero nie cały rok
a nie pisałem bo myślałem że na stronie i na forum nikt nie pisze już