Problem przy zapisywaniu gry w .exe

Pytania nie pasujące do pozostałych for w tej kategorii.
Awatar użytkownika
Majchro
Posty: 4
Rejestracja: 24 gru 2013, 11:18

Problem przy zapisywaniu gry w .exe

Postautor: Majchro » 24 gru 2013, 12:52

Witam.Mam pewien problem - kiedy chce zapisać grę w .exe to wyskakuje mi error :
Obrazek
Co z tym zrobić ??

Awatar użytkownika
CacholaPL
Posty: 118
Rejestracja: 15 gru 2013, 20:14

Re: Problem przy zapisywaniu gry w .exe

Postautor: CacholaPL » 24 gru 2013, 13:57

Też tak miałem, musisz podmienić skrypt w addonie. Znajduje się w plikach Blendera, zaraz powiem co masz zmienić w skrypcie

edit: dobra, wchodzisz w folder Blendera, potem w folder z numerem wersji ( to występuje w 2.69 ), potem wchodzisz w folder "scripts", następnie "addons", teraz szukasz pliku "game_engine_save_as_runtime.py", otwierasz edytorem tekstu, i dalej musiałeś usunąć coś w którejś linijce, tylko zapomniałem w której :cry: , edit2: dobra w błędzie masz napisane, że w linijce 118 jest błąd, po prostu usuń tą linijkę :geek:
Mam wiele ambitnych planów, tylko jestem zbyt leniwy

Awatar użytkownika
Majchro
Posty: 4
Rejestracja: 24 gru 2013, 11:18

Re: Problem przy zapisywaniu gry w .exe

Postautor: Majchro » 24 gru 2013, 14:30

Dobra dzięki :D Na początku usunąłem linijkę i dalej był błąd, ale chwile pomyślałem i wziąłem skrypt z http://developer.blender.org/diffusion/ ... runtime.py


Wróć do „Inne”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość