Copy Location

Problemy ze skryptami w BGE.
Awatar użytkownika
Dagon
Posty: 94
Rejestracja: 21 lip 2012, 15:30

Re: Copy Location

Postautor: Dagon » 14 kwie 2013, 19:47


Awatar użytkownika
janek
Posty: 237
Rejestracja: 19 lip 2012, 14:23
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Copy Location

Postautor: janek » 01 maja 2013, 22:42

Czy dałoby się przerobić ten skrypt aby kopiował położenie drugiego obiektu. Ale tak że jedna oś będzie miała zmieniony parametr:
Z-1. (Tylko o jedną jednostkę w dół w osi Z)

Kod: Zaznacz cały

#jezeli wcisnales jedynke to property zawiera prawde
if klawiatura.events[events.ONEKEY] == status[3]:
    own['sterownik'] = True
#naciskasz "2" property przyjmuje falsz kod na koncu zostaje przerwany   
if klawiatura.events[events.TWOKEY] == status[3]:
    own['sterownik'] = False   
#property zawiera prawde kod dziala nieprzerwanie :)
if own['sterownik'] == True:
    szescian_b.localPosition = own.worldPosition


Dziękuje z góry za jakąkolwiek odpowiedz.

Awatar użytkownika
Dagon
Posty: 94
Rejestracja: 21 lip 2012, 15:30

Re: Copy Location

Postautor: Dagon » 02 maja 2013, 9:52

to piszesz

Kod: Zaznacz cały

 szescian_b.localPosition.x = own.worldPosition.x
szescian_b.localPosition.x = own.worldPosition.y
szescian_b.localPosition.x = own.worldPosition.z-1#<---------------------

Awatar użytkownika
janek
Posty: 237
Rejestracja: 19 lip 2012, 14:23
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Copy Location

Postautor: janek » 02 maja 2013, 16:07

hmm. Dziwny efekt. Nie wiem jak to skomentować...

Oryginalny skrypt:
http://www.mediafire.com/?9le9a5m2fx5lvcd

Po modyfikacji:
http://www.mediafire.com/?e52k3q77s0jljsn

Wiesz o co chodzi Dagon???

Awatar użytkownika
Dagon
Posty: 94
Rejestracja: 21 lip 2012, 15:30

Re: Copy Location

Postautor: Dagon » 03 maja 2013, 12:04

Mój błąd, wszędzie napisałem localPosition.x = ..., zamiast kolejno x, y , z. :lol: Metoda Kopiego-Pasta czasem płata figle.

Awatar użytkownika
janek
Posty: 237
Rejestracja: 19 lip 2012, 14:23
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Copy Location

Postautor: janek » 03 maja 2013, 19:53

No faktycznie wszedzie x :P . Zastanawiam się dlaczego ja tego nie zauważyłem. W tym czasie znalazłem alternatywe dla tego. Vertex Parent. doskonale się sprawdza. Tak czy inaczej dziękuje Ci bardzo Dagon.
Również znalazłem sposób na zaczep na cięgna. Teraz wszystko chodzi ładnie. :)

Vertex Parent:
http://www.mediafire.com/?3gzyb5gju13l5vd

copy loc Z-1:
http://www.mediafire.com/?8w4mune50xyimwc


Wróć do „Python”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość