Strona 1 z 1

GDscript - problem z wcięciami

: 09 cze 2018, 0:31
autor: maniek
Nie wiem czy to tak było czy coś mi się przestawiło, ale jak używam tabulatora do wcięć, to Godot wyświetla mi zawsze błąd :

Kod: Zaznacz cały

Unindent does noot match any outer indentation level.


Dopiero jak zmienię tabulatory na spacje, to błąd znika i jest ok. Czy ja mam coś źle czy tak było od początku? Bo nie powiem przy pisaniu skryptów jest uciążliwe..

Re: GDscript - problem z wcięciami

: 09 cze 2018, 23:13
autor: tyser
Nie powinno tak się dziać ale nie wiem co może być przyczyną, jeszcze tylko pytanie czy błąd wyskakuje po wciśnięciu taba(w takim przypdku to się tylko mudl i dzwoń po egzorcystę) czy po uruchomieniu projektu skrypt nie odpala kiedy wcięcia są zrobione tabami?bo jeśli opcja druga to pokombinuj z ustawieniamy języka i klawiatury i w godocie i w systemie

Re: GDscript - problem z wcięciami

: 10 cze 2018, 1:04
autor: maniek
W momencie jak wstawię TAB'a podczas pisania skryptu - od razu pojawia się błąd. Bez konieczności uruchamiania projektu

Re: GDscript - problem z wcięciami

: 10 cze 2018, 1:13
autor: maniek
Ha.. dopiero teraz zauważyłem, że to się dzieje tylko w przypadku jednego skryptu.. W reszcie skryptów ów problem nie występuje..

Re: GDscript - problem z wcięciami

: 11 cze 2018, 16:31
autor: maniek
OK znalazłem obejście.. Bo nadaj nie wiem gdzie leży problem, ale jak wezmę opcję Edit -> Convert Indent To Tabs problem znika, choć wizualnie nie widzę, żeby coś się zmieniło w skrypcie