Problem

Problemy z animacją w grze
Awatar użytkownika
Fyex
Posty: 68
Rejestracja: 23 sie 2012, 0:16
Lokalizacja: Kraków
Kontaktowanie:

Problem

Postautor: Fyex » 24 sie 2012, 12:58

Hey, na wstępie powiem że jestem nowy, bawię się modelowaniem postaci do gierki i tp lecz występuje pewien problem.
Mianowicie, gdy zaczynam bawic sie kościami wychodzi mi takie coś:
http://screenshooter.net/9228695/xmuwbrs
http://screenshooter.net/9228695/puayijq

idę za tym poradnikiem :http://cgcookie.com/blender/2010/05/13/game-enginecharacter-part-1/
lecz gościu robi to tak szybko że nawet nie wiem czasem o co chodzi.
Poprosił bym o poradnik który pokaże mi jak dobrze zrobić z tymi kośćmi (najlepiej po polsku)

Jeżeli dałem ten temat w złym miejscu proszę o przeniesienie :)

Link do pliku:
http://www.speedyshare.com/u4vBZ/gosc.blend

Awatar użytkownika
gumen
Posty: 44
Rejestracja: 19 lip 2012, 8:15
Lokalizacja: Mysłowice

Re: Problem

Postautor: gumen » 24 sie 2012, 13:13

Tu masz innego tutka: http://cgcookie.com/blender/2010/01/04/rigging-an-alien/
Jest do trochę starszej wersji blendera, ale chyba wszystkie opcje są na swoim miejscu.

Awatar użytkownika
Fyex
Posty: 68
Rejestracja: 23 sie 2012, 0:16
Lokalizacja: Kraków
Kontaktowanie:

Re: Problem

Postautor: Fyex » 24 sie 2012, 13:42

http://cgcookie.com/blender/2010/01/04/rigging-an-alien/ jak on to tu powieksza??
sek 10.01
bo ja daje s i mi idzie tylko do góry, nie na boki

Awatar użytkownika
gumen
Posty: 44
Rejestracja: 19 lip 2012, 8:15
Lokalizacja: Mysłowice

Re: Problem

Postautor: gumen » 24 sie 2012, 14:19

Nie jestem pewny czy o to chodzi, bo nie mam video przed sobą, ale najprawdopodobniej szukasz opcji 'Ctrl + Alt + S'. Z tego co wiem działa tylko na typach kości B-Bone i Envelope (zmienia się w zakładce 'Object data' > 'Display').


Wróć do „Animacja”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości