Blackness

Tworzysz grę i chcesz się poszczycić postępami lub zasięgnąć opinii o niej? Pisz śmiało
Awatar użytkownika
maniek
Administrator
Posty: 617
Rejestracja: 18 lip 2012, 11:03

Re: Blackness

Postautor: maniek » 20 mar 2018, 0:11

To może wróć do wersji 2.79 i zobacz czy działa
Nowy serwis z fajnymi, imprezowymi, niedrogimi koszulkami - http://fajne-koszulki.com.pl

Awatar użytkownika
robertdolega
Posty: 97
Rejestracja: 31 sty 2018, 7:00
Kontaktowanie:

Re: Blackness

Postautor: robertdolega » 20 mar 2018, 1:16

Próbowałem ale nie działa. Może jakiś błąd się zrobił w pliku i się popsuł jak pracowałem na jednej wersji, a potem na drugiej. Dobra rozpocznę od nowa od 3 poziomu. Mam nadzieję, że to się nie powtórzy.

A czemu to ostrzeżenie w konsoli występuje, że mam kilka obiektów z tym samym (Property)?

Przepraszam, że tyle pytań zadaję naraz, ale nigdy nie miałem takich problemów i to naraz i mnie to trochę przerasta, ale nie chcę się poddać.

Awatar użytkownika
maniek
Administrator
Posty: 617
Rejestracja: 18 lip 2012, 11:03

Re: Blackness

Postautor: maniek » 20 mar 2018, 12:18

Jak wyeksportujesz grę do exe to ten level działa?? czy w grze tez się wywala??
Nowy serwis z fajnymi, imprezowymi, niedrogimi koszulkami - http://fajne-koszulki.com.pl

Awatar użytkownika
robertdolega
Posty: 97
Rejestracja: 31 sty 2018, 7:00
Kontaktowanie:

Re: Blackness

Postautor: robertdolega » 20 mar 2018, 19:15

Jak wyeksportuję do .exe to działa. Nawet w Blenderze działa jak włączę grę z pierwszego poziomu i przejdę do drugiego.

Awatar użytkownika
maniek
Administrator
Posty: 617
Rejestracja: 18 lip 2012, 11:03

Re: Blackness

Postautor: maniek » 21 mar 2018, 13:16

robertdolega pisze:A czemu to ostrzeżenie w konsoli występuje, że mam kilka obiektów z tym samym (Property)?


To ostrzeżenie występuje dlatego. że nazwa "position" prawdopodobnie jest stałym atrybutem/funkcją/zmienną w pythonie.. Dlatego pisze, że może może być konflikt. Użyj innej nazwy nawet "obj_position" i będzie grało..

Nie chodzi o to, że kilka obiektów ma ta samą nazwę property, bo jak widać dla property 'life' ów błąd nie wystepuje - tylko dla 'position'

Widzę, że masę błędów masz w konsoli - zalecałbym rozwiązanie ich, żeby się nie pojawiały, bo one mogą powodować jakieś dziwne problemy. W konsoli powinieneś mieć tylko :

Kod: Zaznacz cały

Blender Game Engine Started
Blender Game Engine Finished
Nowy serwis z fajnymi, imprezowymi, niedrogimi koszulkami - http://fajne-koszulki.com.pl

Awatar użytkownika
robertdolega
Posty: 97
Rejestracja: 31 sty 2018, 7:00
Kontaktowanie:

Re: Blackness

Postautor: robertdolega » 22 mar 2018, 18:50

Dzięki wielkie Maniek za pomoc. Już wszystko gra :D

Awatar użytkownika
robertdolega
Posty: 97
Rejestracja: 31 sty 2018, 7:00
Kontaktowanie:

Re: Blackness

Postautor: robertdolega » 31 mar 2018, 19:33

Demo poszło :D

Zainteresowanych zapraszam: https://gamejolt.com/games/blackness/330350

Cały dzień dzisiaj mi zajęło przetłumaczenie licencji na angielski, zrobienie instalatora, ale wreszcie :)

Awatar użytkownika
Felioz
Posty: 63
Rejestracja: 10 paź 2012, 14:07

Re: Blackness

Postautor: Felioz » 01 kwie 2018, 10:02

Nie odpala się z aplikacji. Odpaliłem z pliku "blend". Utrata życia mogłaby być bardziej zakomunikowana. Levele fajnie zaprojektowane, widać pomyślunek.

Awatar użytkownika
robertdolega
Posty: 97
Rejestracja: 31 sty 2018, 7:00
Kontaktowanie:

Re: Blackness

Postautor: robertdolega » 01 kwie 2018, 11:28

Nie odpala się? Hmm. Muszę to sprawdzić. No bo Blenderplayer nie wymaga zainstalowanego Blendera, żeby działało prawda?

Dzięki za 'feedback' :)

Awatar użytkownika
robertdolega
Posty: 97
Rejestracja: 31 sty 2018, 7:00
Kontaktowanie:

Re: Blackness

Postautor: robertdolega » 02 kwie 2018, 19:55

Już problem naprawiłem.To było przez ścieżkę. Działało tylko jak folder był na pulpicie.


Wróć do „Gry w trakcie realizacji”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość