Polski Symulator Farmy ( Prototyp)

Tworzysz grę i chcesz się poszczycić postępami lub zasięgnąć opinii o niej? Pisz śmiało
Awatar użytkownika
Dagon
Posty: 94
Rejestracja: 21 lip 2012, 15:30

Re: Polski Symulator Farmy ( Prototyp)

Postautor: Dagon » 27 mar 2013, 19:39

Ok, zrobiłem to. Do brony dołączyłem pomarańczowy sześcian, żeby lepiej działało połączenie i zapisane jest też w nim property 'hol' z dowolną wartością (zapomniałem wyczyścić więc nie martw się, że jest wszędzie Cube2) która identyfikuje obiekt do którego można się podłączyć (może jest lepszy sposób np. za pomocą klas, ale sensor Near przyjmuje za parametr property więc po co wyważać otwarte drzwi). Dodałem również zabezpieczenie przed przyłączeniem kilku narzędzi rolniczych. Sterowanie jak w Hard Truck - T i D.
Link

Awatar użytkownika
janek
Posty: 237
Rejestracja: 19 lip 2012, 14:23
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Polski Symulator Farmy ( Prototyp)

Postautor: janek » 27 mar 2013, 21:30

OK. Działa tak jak chciałem :D :D :D Thx 3x Dagon :-)

Awatar użytkownika
janek
Posty: 237
Rejestracja: 19 lip 2012, 14:23
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Polski Symulator Farmy ( Prototyp)

Postautor: janek » 09 kwie 2013, 17:02

Aktualnie twój system chodzi rewelacyjnie. Udoskonaliłem go również tak aby maszyny wskakiwały w zaczep. Lecz mam jeszcze koleiny problem. Chciałbym ustawić RotLimit w tym skrypcie. Tak jak to się robi w constraint.

szymon9n
Posty: 1
Rejestracja: 03 lut 2015, 20:55

Re: Polski Symulator Farmy ( Prototyp)

Postautor: szymon9n » 03 lut 2015, 21:00

Witam czy ktos nadal nad tym projektem pracuje czy jest juz skączony link do jazdy próbnej nie działa


Wróć do „Gry w trakcie realizacji”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość